Achtergrond van The Transformation Game

Dit spel is ontwikkeld door Joy Drake en Kathy Tyler rond 1977 in Findhorn, Schotland. Findhorn is een intentional community die zich ten doel stelt bewuster, autonomer en in harmonie met de natuur te leren leven. Met het bordspel dat in de Transformatiedagen bij GispenEffect gebruikt wordt, kun je de essentie van wat Findhorn brengt op je eigen plek ervaren! Facilitators over de hele wereld zetten het Transformatiespel in diverse contexten in.

 

Levensecht

Het Transformatiespel lijkt op het leven: wat je aan tegenslagen, inzichten, uitdagingen, hulpbronnen en inspirerende ontmoetingen tegenkomt, kom je ook in het spel tegen (en andersom). Invloeden en levenslessen uit allerlei culturen en stromingen zijn erin terug te vinden. Je ontvangt aanmoedigingen, opdrachten en reflectievragen die je zelfkennis vergroten. En met die kennis over jezelf zie je nieuwe perspectieven in je ontwikkelvraag die je daarvoor nog niet kon zien.

Spelvraag

Elk Transformatiespel ga je in met een specifieke vraag. De formulering van deze vraag is belangrijk, want de vraag die je stelt, is ook de vraag waar je antwoorden op krijgt. In de online groepsintake maken we kennis met elkaar en formuleren we ieders spelvraag.

 

Hoe werkt het?

Het Transformatiespel is geschikt voor spelers van 16 jaar en ouder. Het kan met éen, twee, drie of vier spelers worden gespeeld. De opzet van het spel bevordert open zijn, samen werken en samen delen.

We leggen samen de relatie tussen de boodschappen uit het spel en jouw vraag. Ieders input en intuïtie is daarbij van belang. Je speelt dus niet tegen elkaar en er is geen winnaar of verliezer. Je loopt je eigen pad en er zijn anderen bij die jou steunen. De spelbegeleider helpt door vragen te stellen, leidt het spel en hanteert de spelregels. Door de stappen van het spel doorloop je een proces van ontdekken, bezinnen en verwerkelijken.